Un produs Blogger.
RSS

Trucuri pentru a obtine fericirea

Va prezentam o serie de situatii prin pare puteti obtine o stare de fericire:
1. Sa fii recunoscător!
În studiul „It’s a wonderful life: Mentally subtracting positive events improves people’s affective states, contrary to their affective forecasts”, oamenii de ştiinţă au concluzionat că atunci când ne gândim cum am putea trăi în lipsa unor persoane dragi ne îmbunătăţim stările afective mai mult decât
atunci când contemplăm prezenţa respectivelor persoane în vieţile noastre. Ca atunci când realizăm cât de important ne era un lucru abia după ce nu îl mai avem, în această situaţie propusă de specialişti învăţăm să apreciem lucrurile din jur şi să ne bucurăm de ele doar imaginându-ne cum ne-ar fi fără ele.

2. Invata sa Dăruieşti!
Daca daruim ne gândim la vieţile noastre si luăm în calcul şi faptul că alţii sunt mai puţin privilegiaţi decât noi. Mai mult, pe lângă faptul că altruismul ne ajută să fim mai fericiţi, există şi cercetări care sugerează că trăim mai mult dacă dăruim.Alte cercetări au demonstrat că oamenii care fac 5 fapte bune pe zi, prin care îi ajută pe alţii, au un nivel de fericire mai înalt decât restul lumii.

3. Savurează viaţa!
Fă-ti timp să te bucuri de lucrurile pozitive din viaţa ta, de prezenţa persoanelor dragi şi de oportunităţi neaşteptate.Viaţa este scurtă şi de aceea trebuie să avem grijă să ne bucurăm de fiecare clipă. Cheia fericirii, însă, constă în perspectiva asupra timpului. Mulţi se sperie când se gândesc la timpul rămas pe lume şi văd doar jumătatea goală a paharului. 

4. Petrece-ţi cât mai mult timp alături de persoane cu care te simti bine! 
Ttimpul petrecut alături de oamenii pe care îi apreciem şi îndrăgimne face sa fim fericiti. Activităţile sociale precum discuţiile între prieteni şi între membrii familiei sunt responsabile pentru asigurarea zilnică a unui nivel destul de mare din fericire. 

5. Luptă pentru fericirea ta!
Dacă este vorba despre lucruri ceva mai complicate sau de lungă durată, renunţăm la ele chiar dacă ştim că în final ne-ar aduce fericirea. În schimb, suntem adepţii lucrurilor simple şi uşor de obţinut. Asta o dovedesc şi studiile.  

6. Fii optimist!
Una dintre cele mai mari probleme ale noastre este aceea că tindem să uităm sau să ignorăm detaliile care contează şi de care depinde fericirea (sau nefericirea) noastră. Studiile au relevat că la baza fericirii stau aceste mici detalii adunate şi nu condiţiile generale de viaţă. Din nefericire, însă, atunci când de facem planuri facem greşeala de a ne gândi la nivel macro şi să ignorăm detaliile de zi cu zi.
7.Nu regreta!
Pentru noi ar fi bine dacă am învăţa din greşelile lor şi ar fi vorba de o listă de lucruri pe care să le îndeplinim în viaţă. Ar trebui să nu ne mai îngrijorăm atât de mult şi de repede pentru orice sau chiar înainte ca lucrurile să se întâmple. De cele mai multe ori avem tendinţa de a supraestima dezamăgirile şi problemele iar asta ne produce mai multă durere şi face ca regretele să fie mai mari.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Icoane de vanzare

Anticariat online